Varmepumper er vejen frem for dig og vores miljø

Vandet i radiatoren opvarmes af en varmepumpe

Fra sort til grøn

Hvilke energikilder synes du skal dække vores energiforbrug? Det er ikke nok, at vi sparer på el og vand – som ansvarlig forbruger og verdensborger er det også nødvendigt at gøre sig nogle tanker om vore energikilder skal være overvejende grønne og miljøvenlige eller sorte og forurenende.

Debatten om klimaforandringer og forureningen af jorden har raset i mange år uden et afgørende knæk til nogen af siderne. Politikkere fra forskellige lande mødes af og til og har klimatopmøder, men kan aldrig helt enes om, hvor meget co2 udslippet skal mindskes. En tilsyneladende enkel diskussion, for hvem kan seriøst være for co2 udslip og ødelæggende klimaforandringer? Men der er industri og økonomi på spil, store kul- og olieforbrugende og producerende lande, som ikke bare lige retter ind, selvom grundene er helt åbenlyse.

Fra oliefyr til varmepumpe

Det kan være svært som almindelig borger at føle, at du har den store indflydelse på denne diskussion. Ud over du kan give din stemme til politiske kandidater og partier, som vægter en grøn linie, så er der faktisk endnu mere, du muligvis kan gøre. De små og store valg, som du foretager i dagligdagen har også indflydelse på miljøet. Træffer du grønne miljøvenlige valg, så har du allerede indflydelse.

Har du i dag et gammelt oliefyr, som trænger til udskiftning, så findes der miljøvenlige erstatninger i form af varmepumper. Varmepumper findes i forskellige udgaver, og det er vigtigt, at du vælger den som er dimensioneret til dit behov for at opnå den optimale effekt og besparelse ved at skifte til en varmepumpe.

Ud over at være miljøvenlig er en varmepumpe også en rigtig god investering, så du står faktisk i en win-win situation. Er du interesseret i at vide mere om varmepumper, kan du finde meget god og nyttig information på http://varmepumpeoversigten.dk/.

Disclaimer

Skriv et svar