Bed and breakfast i Danmark – et overblik

B & B er en skøn overnatningsform

Bed and breakfast i Danmark er en populær type overnatningssted, der især tiltrækker turister og rejsende.

Danmark har et stort udvalg af bed and breakfast-steder, der spænder over hele landet. De fleste bed and breakfast-steder ligger i smukke, afslappede omgivelser, og mange af stederne tilbyder også fællesfaciliteter såsom swimmingpools, spa og fitnesscentre.

Hvad er bed and breakfast?

Bed and breakfast er en type overnatningssted, hvor man kan bo på et af ​​flere værelser, der er til rådighed på stedet. De fleste bed and breakfast-steder har også en morgenmadsrestaurant, hvor gæsterne kan nyde en lækker, afslappende morgenmad.

Fordele ved at bo på et bed and breakfast

Der er en række fordele ved at bo på et bed and breakfast rundt omkring i Danmark.

De fleste bed and breakfast-steder ligger i smukke, afslappede omgivelser, og mange af stederne tilbyder som nævnt også fællesfaciliteter såsom swimmingpools, spa fitnesscentre eller lignende.

Bed and breakfast-steder er også ofte meget billigere end traditionelle hoteller, og man har mulighed for at møde andre rejsende og turister, som man ellers ikke ville have mødt.

Ulemper ved bed and breakfast

Der kan dog også være nogle ulemper ved at bo på et bed and breakfast. De fleste steder har f.eks. ikke 24-timers reception og mange af stederne ligger lidt udenfor byerne, hvilket kan gøre det svært at komme til og fra stedet, hvis man ikke har adgang til bil. Derudover tilbyder nogle bed and breakfast-steder (trods navnet) ikke morgenmad, hvilket kan være en ulempe for nogle gæster.

Hvorfor er bed and breakfast populært i Danmark?

Trods disse ulemper, så er bed and breakfast stadig meget populære i Danmark.

Mange danskere vælger at bo på bed and breakfast-steder, når de rejser rundt i landet, da dette giver dem mulighed for at møde de lokale og få et unikt indblik i deres hverdag.

Bed and breakfast-stederne er også ofte meget billigere end hoteller, hvilket gør dem til en populær valgmulighed for budgetbevidste rejsende.

Samtidig er overnatning å et bed and breakfast et godt udgangspunkt, når man gerne vil rundt i lokalområdet og udforske og opleve området og dets seværdigheder.

Danmarks bed and breakfast-steder

Bed and breakfast byder på noget for enhver smag, uanset om du er på udkig efter et afslappende ophold i naturen eller en spændende storbyferie. Uanset hvad du vælger, så er det sikkert, at du vil få et unikt og mindeværdigt ophold på et af Danmarks mange bed and breakfast-steder.

Fællesfaciliteter på bed and breakfast-stederne

De fleste bed and breakfasts omfatter adgang til en række faciliteter som f.eks.:

– (Mindre) restaurant: Du kan få maden serveret, så du kan slappe af og nyde din ferie.

– Værelser: Du kan vælge mellem et værelse med eget bad eller et fælles bad.

– Legeplads: Der er ofte en legeplads til børnene, så de kan lege, mens du slapper af.

– Swimmingpool: Nogle steder har en swimmingpool, så du kan svømme eller slappe af i poolen.

– Eget køkken: På en del bed and breakfasts kan man leje mindre lejligheder, hvor man ofte har adgang til eget køkken.

Hvor meget koster det typisk at bo på en bed and breakfast?

Det afhænger af mange faktorer, herunder hvor bed and breakfast’et ligger, hvor mange personer der skal bo på værelset, og hvilken type værelse man vælger. Men typisk ligger prisen mellem 500 og 1000 kr. per nat.

Derfor skal du vælge et bed and breakfast

Skal du på tur rundt i landet, vil det ofte være oplagt at vælge et bed and breakfast, når du skal finde et overnatningssted. Her kan du finde alt fra mindre værelser til lejligheder med eget køkken.

Ofte er der (mulighed for) morgenmad sammen med overnatningen og værelset eller lejligheden er et super godt udgangspunkt for at tage på udflugter i nærområdet.

Prisen på et b&b er som oftest ganske fornuftig og er derfor også velegnet, hvis du gerne vil på tur til en overkommelig pris.

Disclaimer

Skriv et svar