Interessen for brætspil holder ved trods den teknologiske udvikling

På trods af en rivende udvikling af teknologien bag spil på telefoner, tablets og computere, opretholdes der stadig en stor interesse for fysiske brætspil hos voksne såvel som hos børn.

Teknologien indenfor computere, telefoner og tablets udvikles i et rygende tempo i disse tider. Børn i dag er vandt til at beskæftige sig med både iPads, computere og smartphones uden nogle problemer og med den største selvfølge.

Spil på disse Ipads, computere og smartphones er selvfølgelig også blevet meget populært. Især hos børn og unge mennesker er spil på mobiltelefon og tablet blevet et hit. Vi er kommet til en tid, hvor mange børn bliver beskæftiget ved at spille spil på iPad’en, og der kan gå mange timer med legen med dette stykke teknologi. Men til trods for at der er et hav af muligheder indenfor spil på de forskellige elektroniske apparater, så er brætspil ikke ved at uddø. Interessen for brætspil er stadig høj, både hos børn, unge og voksne. Brætspil er blevet til et mødested, hvor de forskellige generationer kan mødes, og hygge sig sammen, imens alle kan være med.

Interessen for brætspil holder ved, også hos den yngste generation

Børn har brug for kvalitetstid med forældre og bedsteforældre. Børn har brug for at mærke, at der bliver afsat tid af til netop at værne om familien og glemme alle bekymringer. Brætspil kan være et samlingspunkt for en familie. Ved brætspil er man sidder man overfor andre mennesker og kigger dem i øjnene. Dette giver en hel anden stemning, fremfor hvis man spiller imod andre igennem et elektronisk apparat. Både voksne og børn har godt af at træne deres sociale evner, især børn gør gavn af at træne dette. Et brætspil er en perfekt mulighed for at træne det, at begå sig socialt med andre, både i samme aldersgruppe og i andre aldersgrupper. Den unge generation nyder at spille et godt brætspil sammen med hele familien, det giver en følelse af fællesskab og hygge og opmærksomhed fra mor og far.

Hvor længe vil interessen for brætspil holde ved?

Brætspil er kommet for at blive. Brætspil har eksisteret i mange år, og er på ingen måde på vej retur. Der er en helt speciel stemning i et fællesskab, når man mødes rundt om et bord for at spille. Den klassiske sociale rollefordeling kan pludselig blive byttet rundt. Ham den populære og stærke har pludselig ikke så meget at sige, alt imens at ham den kloge nørdede type pludselig bliver vinderen i gruppen. Der findes brætspil til alle aldre, og også brætspil hvor flere generationer kan mødes. Dette er en hel unik egenskab, som kun findes ved gode gammeldags brætspil, hvor alle kender reglerne.

Brætspil har en evne til at passe ind i alle selskaber, og kan bruges både som underholdning til børn, men i særdeleshed også underholdning til voksne. Det er også kendt at bruge fysiske spil i forbindelse med fester, hvor det gælder om at indtage alkohol. Spil samler folk og sørger for, at der er en afslappet og god stemning. Et brætspil er en perfekt ice-breaker, som kan inkludere alle til festen og samle folk på kryds og tværs af køn, interesser og alder.

Hyggeonkel.dk mærker den vedholdende interesse

Hos netbutikken hyggeonkel.dk har man specialiseret sig i at sælge brætspil. Butikken har vel noget nær Danmarks største udvalg af brætspil. Og på trods af den store konkurrence fra den elektroniske verden, ser man her ikke nogen tegn på, at interessen for brætspil skulle være nedadgående – nærmere tvært imod. Den store udbredelse af de elektroniske produkter ser faktisk nærmere ud til, at drage flere og flere folk til at søge hen mod produkter, som f.eks. brætspil, hvor man fysisk befinder sig sammen og kan udvikle og vedligeholde sine sociale kompetencer. Bræt er – og bliver – fortsat en utrolig populær beskæftigelse. Blandt såvel unge som ældre.

 

Disclaimer

Skriv et svar